F1: Alonso harmadik is lehetett volna? 2 Bár a Ferrari a pole-ra esélytelen volt Szuzukában, Fernando Alonso szerint elsősorban a balszerencsén múlott, hogy a 7. idő – Button büntetése miatt a vasárnapi 6. rajkocka – helyett nem a 4. legjobb eredményt és a 3. rajkockát szerezte meg. A spanyol azt mondja, ő veszített csak igazán Kimi Räikkönen Q3 végén történt kipördülése miatt.

“Igazából csak engem kapott el. Öt másodperccel előbb még nem volt sárga zászló, a mögöttem jövő autó már zöldet kapott, szóval ezzel valószínűleg a negyedik helyet buktam el, ami a részidők lapján meglehetett volna. Button büntetésével a harmadik lehettem volna holnap, egész más versenyem lenne. Nagyon peches voltam ma” – mondta.

A futammal kapcsolatban azért bizakodik a bajnoki éllovas:

“A gumikopás elég nagynak látszik, szóval mindent meg kell tennünk ezen a téren. A rajt is fontos lesz, a két Mclaren van mögöttünk, a versenytempójuk nagyon erős, komoly feladat lesz. De a pontokat vasárnap osztják, remélni kell.

A Ferrari a a kvalifikáció után a pole-t megszerző Sebastian Vettelt is bepanaszolta, amiért a német állítólag feltartotta Alonsót a Q3-ban, ezt még vizsgálják. Az időmérőket idén a McLaren és a Red Bull uralta, nagyszerűen dolgoznak. Tudjuk, hogy javulnunk kell. Nagyon erős autók ellenk küzdünk, pillanatnyilag nagyjából megvagyunk, vasárnaponként még menteni tudunk. De szombatonként semmit sem tehetünk.”

A Ferrari a kvalifikáció után bepanaszolta a pole-t megszerző Vettelt, amiért a címvédő a Q3-ban feltartotta Alonsót, ezt pillanatnyilag vizsgálják a stewardok.