Michael Schumacher a szezon végén másodszor is visszavonul, miután a Mercedes AMG Lewis Hamiltont szerződtette a helyére, más csapatnál pedig nem akart vagy nem tudott állást találni. Bernie Ecclestone szerint jó döntést hozott a hétszeres bajnok.

“A legjobb pillanatban fejezi be Michael” – vélekedett Ecclestone, aki nagy támogatója volt Schumacher visszatérésének. “Az utóbbi időben túl sok volt a hiba, a pénteki szuzukai edzésre is jutott egy.” Schumacher szerint megkönnyítette számára a döntést Hamilton érkezése, ezzel Ecclestone is egyetért.

“Jó, ha jön valaki és segít meghozni egy döntést. Általában jó okokból történik ilyesmi.” Ecclestone csak amiatt aggódik, hogy Schumacher ép bőrrel megússza az utolsó néhány futamot. “Adja az ég, hogy ne történjen vele semmi a szezon végén, amikor az új életet tervezgeti.”

“Niki Laudának is mondtam, amikor először bejelentette visszavonulási szándékát, hogy ‘ha vissza akarsz vonulni, ne várj. Annak nincs értelme.’ És Niki otthagyott mindent és befejezte. Ez volt a helyes döntés.”