Schumacher: Elhibáztam! 2 Michael Schumacher a Japán Nagydíj második edzésének vége felé gyakorlatilag lemásolta a Force Indiá-s Paul di Resta korábban történt balesetét, megcsípte a füvet és a gumifalnak ütközött a Spoon kanyarban. Elismerte, hogy ezt ő szúrta el.

“Először is, nem volt egy nagy ütközés, csak egy kicsi. Igazából egyszerűen egy kicsit szélesen vettem a 13-as kanyar bejáratát, azt hiszem, érintettem a füvet és ezért vesztettem el az irányítást. Amikor az ember a kanyar bejáratára koncentrál, egy kicsit elveszíti a térlátását, főleg, hogy olyan alacsonyan ülünk. Azt ott elhibáztam és eldobtam az autót.”

A Mercedesnek amúgy sem volt jó napja, Nico Rosberg autójában motort kellett cserélni, ami jócskán belelógott a második edzésbe, közben Schumi autóján is dolgoztak, aki más felfüggesztés-konfigurációkat szeretett volna.

“Eléggé hátrányban voltunk, mert jó néhány alkatrész kicseréltünk az autón a két edzés között, és nem készültünk el időben – és ugyanez volt a helyzet Nicóval is. Szóval alakult úgy, ahogy szerettük volna, de majd meglátjuk, mit sikerül kihámoznunk abból, amit végeztünk.”

A csütörtöki, visszavonulásáról szóló bejelentését követően és a rá váró tízhelyes rajtbüntetés ellenére Schumacher szeretne szépet alakítani a versenyen, de ehhez egy jobb szombat kellene.

“A pályán nyújtott jó eredménnyel szeretnék reagálni. Azonban nem volt jó a péntekünk, elkövettem egy kis hibát a 13-as kanyarban, és összességében sem sikerült elkapni a fonalat az autóval – remélem, holnap jobban megy majd!”