F1: Schumacher nem tört meg 2 Ahogy köztudott, a Mercedes AMG a múlt pénteken bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött Lewis Hamiltonnal, a 2013-tól a mclarenes angol ül majd Michael Schumacher helyén, a hétszeres bajnok kikerül az ezüst nyílból.

A csapat Japán Nagydíj előtti futamelőzetesében Schumacher hangsúlyozta, hogy a történtek semmit sem változtatnak a hozzáállásán, ahogy az sem keseríti el, hogy a szingapúri ütközése miatt tízhelyes rajtbüntetéssel vág neki a szuzukai versenynek.

“A motivációm semmit sem változott a múlt heti hírek után, főleg, hogy Szuzuka az év egyik fénypontja számomra. Nagyon élvezem a pályát, olyan szakaszok vannak, amilyen kihívásokkal sehol máshol nem találkozunk pilótaként. Aztán ott vannak a szurkolók: imádják az autóversenyzést, nagyon jó érezni a lelkesedésüket. A japán konyhának is nagy rajongója vagyok, szóval mindig szívesen utazok erre a versenyre” – mondta a korábbi hatszoros szuzukai győztes.

“Adja magát, hogy szép lenne egy jó eredményt is elérni a hétvégén, bár az esélyeimet természetesen rontja a rajtbüntetés. De mindig is inkább kihívásként álltam ezekhez a dolgokhoz” – tette hozzá.

A Mercedes Szingapúrban új kipufogót szerelt fel az autójára, amit nem sikerült 100 százalékosan kiismerni és működésre bírni, de Nico Rosberg végül így is szerzett egy 5. helyet. Szuzukában a fejlesztések optimalizálástól vár újabb jó eredményt:

“A szingapúri futam jó ideje a legjobb eredményem volt, remélem, hogy ez egy javuló trend kezdete. Szóval várom Japánt, várom, hogy folytathassuk a munkát, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki az új aerodinamikai csomagból és a fejlesztésekből. A szuzukai egy nagyon izgalmas pálya, minden versenyző szereti az érdekes kanyarkombinációk és az egyedi nyomvonal miatt. A japán szurkolók viszontlátását is várom, akik nagyon lelkesednek a Forma-1-ért.”