F1: Schumi csak a harmadik jelölt volt? 2 A Mercedes AMG a múlt héten jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött Lewis Hamiltonnal, aki jövőre Michael Schumacher helyét foglalja el a csapatnál. A McLaren a sauberes Sergio Perezzel pótolja majd a 2008-as bajnokot.

A német Auto Motor und Sport újabb adalékkal bővítette a három pilóta sztoriját, a lap értesülései szerint a Mercedes még csak nem is Hamilton és Schumacher között ingadozott, a hétszeres bajnok csak a harmadik jelölt volt, ha ugyanis nem sikerült volna megszerezni a mclarenest, Perezt vitték volna. “Az ezüst nyilak főnökei Hamilton leigazolása előtt a mexikói irányába is tapogatóztak” – állítja a cikk szerzője, Michael Schmidt.

Az írásban hozzáteszi, hogy Schumi ezt eltolta, mert egészen nyárig egyoldalú opciója lett volna a hosszabbításra, ha például a monacói időmérős siker után jelzi, hogy maradni akar, fel sem merült volna Hamilton, vagy épp Perez neve.

Az időhúzás azonban visszaütött, a Mercedes kénytelen volt elgondolkodni az alternatívákon is. Schmidt hozzáteszi, hogy Schumi helyzetét az is rontotta, hogy a csapatvezetőknek meg kellett győzniük a stuttgarti céges vezetőket a Concorde Agreement aláírásáról, azaz az F1-ben való maradásról, a fejeseknek pedig jobban tetszett egy fiatal tehetség alkalmazásának ötlete, mint a tagadhatatlanul kicsit megkopott fényű 43 éves veterán további versenyeztetése.

Egyelőre nem tudni, mihez kezd Schumacher, a ferraris visszatérés és a Sauberhez való szerződés is a pakliban van, de a Mercedes csapatfőnöke, Schumi két évtizedes harcostársa, Ross Brawn azt is elképzelhetőnek tartja, hogy valamilyen formában velük marad a hétszeres bajnok. Az angol szerint nem születik gyors döntés.

“Szerintem Michael rászán majd pár hónapot, hogy elgondolkodjon a dolgokon, hogy eldöntse, mihez kezdjen a jövőben. A csapaton és a Mercedesen belül is számos lehetősége van, hogy ilyen vagy olyan minőségben maradjon, a nagy teljesítményű kocsik fejlesztése például különösen érdekli őt” – nyilatkozta a Reutersnek Brawn.