F1: A Mercedes-főnök nem beszél Hamiltonról 2 Bár az elmúlt hetekben igen komoly témává fejlődött, hogy Lewis Hamilton a Mercedeshez szerződhet, az ügy továbbra is kétesélyesnek látszik. Nico Rosbergnek a jövő évre is szerződése van a csapattal, állítása szerint biztosan marad is, így Hamilton látszólag csak az idén lejáró szerződésű Michael Schumacher helyére mehetne, a hétszeres bajnok viszont csak októberre ígér döntést.

A csapatfőnök, Ross Brawn azt állítja, továbbra sem tudni, mi lesz régi harcostársával:

“A megbeszélések még folynak, attól tartok, erről nem mondhatok sokat, de Michael nagyon nagy érték a csapat számára. Igazán segíti az előrehaladásunkat. Meggyőződésem, hogy sokat köszönhetünk neki, szóval a maradásáról vagy távozásáról szóló döntés nagyon nehéz. Természetesen ő is részese a döntéshozatalnak, a tárgyalásaink még folynak” – nyilatkozta a BBC 5 Live-nak.

Természetesen Hamiltonról is kérdezték, Brawn vele kapcsolatban sem zárt ki semmit, de igyekezett nagyon diplomatikusan fogalmazni:

“Nagyon jó versenyző, igazán jó pilóta. Minden nagyra törő csapat az élversenyzőket keresi és mi is nagyra törő csapat vagyunk, de szerintem nagyon sok a találgatás jelenleg. A következő pár hétben-hónapban tudunk majd valamit mondani, amikor letisztulnak a dolgok.”