F1: Nehéz volt elengedni Räikkönent 2 A Lotus kimondottan versenyképtelenül kezdte a szingapúri hétvégét, és az időmérő is felemásan sikerült, Romain Grosjean ugyan bejutott a Q3-ba, de Kimi Räikkönen csak a 12. rejthelyet szerezte meg.

Ehhez képest a futam egész jól végződött, mindketten talpon maradtak a nagyon hosszú és nagyon nehéz versenyen, egy helycsere után pedig Räikkönen a 6., Grosjean pedig a 7. lett.

“A kvalifikációs eredmény után a mai futam nem volt rossz, de azt hiszem, esélyünk lett volna egy kicsit jobbra is. A dobogóhoz nem voltunk elég gyorsak, de az első biztonsági autó nem jött jól, anélkül egy pozícióval előrébb is lehettem volna. Egyértelműen gyorsabb voltam Michaelnél és Nicónál, de beragadtam mögéjük, bosszantó volt. Itt annyira nehéz az előzés, hogy csak a bokszkiállásokra és mások hibáira lehet hagyatkozni. Még így is harmadik vagyok a bajnokságban, de javítani kell az autón, ha az előttünk lévők autókkal akarunk küzdeni a következő versenyeken. Reméljük, Japánban előrébb lépünk!”

Grosjean ugyan nem örült a fentebb említett pozíciócserének, de a francia már korábban elmondta, hogy segíteni kívánja a finnt a bajnokságban, a mai versenyen nyújtott teljesítményével pedig elégedett volt.

“Nehéz futam volt, de nem rossz eredménnyel. Jól rajtoltam, megőriztem a helyemet amikor az első pár kanyarban elég húzósan alakultak a dolgok. Az autó végig jónak tűnt, a teljesítményünk sokkal jobb volt, mint amit a hétvége kezdetén várhattunk. Egy helyet adtam Kiminek is, gyorsabb volt nálam, nem lett volna értelme feltartani. Versenyzőként sosem könnyű valakit elengedni, még a csapattársat sem, de okosan kell kezelni az ilyen helyzeteket. Az én célom az, hogy a tempó tekintetében a lehető legközelebb legyek Kimihez, ezt pedig teljesítettem is ma, szóval a nehéz kezdet után szerintem elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel.”