Kimi Räikkönen F1-es visszatérése alaposan rácáfolt a legtöbb előzetes várakozásra, hiszen a 2007-es bajnok a Lotusszal halmozza a dobogókat, párszor a futamgyőzelem sem múlott sokon, a finn a bajnoki esélyesek között van.

A jó eredmények miatt természetesen a spekulációk is megindultak, felvetődött, hogy két korábbi csapata is újra igényt tarthat a szolgálataira – a Ferrarinál Felipe Massa, a McLarennél Lewis Hamilton helye üresedhet meg.

Räikkönennek elvileg 2013-ra is szerződése van a Lotusszal, de sem korábban, sem most nem zárja ki a mozdulást, igaz, azt mondja, jelenleg jó helyen van az enstone-i csapatnál.

“Jó a viszonyom a csapattal. Az emberek 100 százalékon hajtanak, igazi versenyző alkatok, és nincs sok intrika, egyszerűen csak jól akarnak teljesíteni a futamon, ez pedig jó alap. Élvezem a közös munkát, nagyon kellemes, jól érzem itt magam, de a jövőt sosem tudhatjuk. De pillanatnyilag elégedett vagyok a helyzettel” – idézte a Reuters a pilótát.

A finn jelenleg harmadik a pontversenyben, 38 ponttal áll az éllovas Fernando Alonso mögött, előtte a háromszoros futamgyőztes Lewis Hamilton, mögötte a címvédő, a még Bahreinben győző Sebastian Vettel. Räikkönen 13 futamból még egyszer sem nyert.

“Győzelmekkel a legkönnyebb megnyerni a címet, de sajnos idén nekem még nem sikerült nyerni, viszont sikerült a közelben lenni, legalább az esély megvan. Nagy hibákat nem követtem el” – mondta erről.

Räikkönen eddig két Szingapúri Nagydíjon indult, de finoman szólva sem brillírozott, 2008-ban a falnak vágta az autót, utolsó évében pedig csak szenvedett a versenyképtelen Ferrarival. Ezúttal többet remél, bár óvatos.

“Szingapúrban nagyon meleg van és magas a páratartalom, és természetesen maga az esti verseny sem szokványos. Nehéz pálya, de remélhetőleg jól teljesíthetünk. Utcai pálya, szóval nehéz a maximumot kihozni, mert elég egy kis hiba és nagy eséllyel a falban végzi az autó, míg a normál pályákon van bukótér.”