Michael Schumacher 2010-ben három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be a Mercedes új gyári csapatánál. A hétszeres bajnok szerződése az év végén lejár és egyelőre megtippelni sem lehet, hogy mit is hoz a jövő.

Schumi a nem túl sikeres visszatérés után végleg visszavonulhat, maradhat a Mercedesnél – Nico Rosberg vagy a csapattal hírbe hozott Lewis Hamilton mellett -, de a legvadabb pilótapiaci találgatások már a Ferrarihoz való hazatérést vagy a Hamilton helyére a McLarenhez való szerződést sem zárják ki.

Akármikor is vonuljon vissza a 43 éves legenda, ha a Mercedesnél lesz, amikor erről dönt, akkor két évtizedes harcostársa, jelenlegi csapatfőnöke, Ross Brawn el tudja képzelni őt valamilyen vezetői pozícióban az alakulatnál.

“Ez lehetséges. Egy nap mindenképp abbahagyja majd a versenyzést. Egyelőre nem beszélünk erről komolyabban, mert még nem téma, de Michael autóversenyzési tapasztalata, ítélőképessége stb. bármelyik csapat számára nagy értéket képviselne.”

“Nem hiszem, hogy vállalna napi munkát, mint mi, de biztosan szeretne képben maradni, imádja a sportágat, imádja a versenyzést, az autófejlesztést, a csapat munkáját. Szóval nagyon is el tudom képzelni, hogy a későbbiekben is így lesz majd ezzel. Ha egyszer eljön az ideje, remélem, hogy nálunk folytatja.”

Maga Brawn egyelőre egyáltalán nem gondol a visszavonulásra. Miután az egykori Benetton- és  Ferrari-szakember 2009 elején technikai igazgatóból a Honda romjain összerántott a Brawn GP tulajdonos-főnökévé vált és bajnoki címekig juttatta az alakulatot, az utód Mercedes főnökeként is bőven lát még kihívást. Az angol mérnököt különösen izgatják a 2014-es szabályváltozások és az új motorok.

“Én egyelőre nem tervezem a visszavonulást. Nagyon is izgat a 2014-es motorprogram, szerintem felforgatja majd a Forma-1-et. Továbbra is szenvedélyem a mérnöki munka, szóval a 2014-ben érkező új csomagot és motort és a csapat építését nagyon izgalmasnak találom. Hogy meddig? Ki tudja. Mindenesetre a közeljövőben nem akarom abbahagyni” – mondta az 57 éves Brawn.