A Red Bull 2009-ben és 2010-ben az új-zélandi Brendon Hartley-t alkalmazta hivatalos teszt- és tartalék pilótájaként, de miután a versenyző nem szerepelt elég jól a a Formula Renault 3.5 sorozatban, az energiaitalos cég ejtette az utánpótlásprogramjából.

Hartley 2011-ben még lehúzott egy szezont a márkaszériában, közben a GP2-be is belekóstolt, ahol idén is részt vett pár futamon, valamint Le Mans-ban is indult. A versenyzés mellett a Mercedes szimulátoros tesztpilótának is szerződtette, és ha minden jól megy a fejlesztések tesztelése terén, amit tegnap és ma az angol Sam Bird végez a csapat számára, csütörtökön Hartley is beülhet az autóba a magny-cours-i ifjoncteszten.

A 22 éves pilóta nagyon örül a lehetőségnek és azt mondja, ma sokkal felkészültebb, mint a Red Bull-os időkben volt.

“Nagyszerű lehetőség ez számomra a bizonyításra, de végső soron az autó fejlesztése, a szimulátoros adatokkal való összevetése a dolgom. Két évvel ezelőtt nehéz volt elképzelni,
hogy valaha újra lehetőségem lesz egy Forma-1-es élcsapatnál vezetni, de a háttérben keményen dolgoztam a Mercedesnél, motivált és összeszedett maradtam.”

“Sokkal felkészültebbnek érzem magam, mint az első, 2008-as F1-es tesztem idején, amikor 18 évesen épp csak kiléptem a Forma-3-ból. Azóta nagyon sokat tanultam önmagamról, az autóversenyzésről, mindent megteszek majd, hogy a legtöbbet kihozzam ebből a lehetőségből!”