Michael Schumacher az ötödik helyet szerezte meg az Olasz Nagydíj időmérő edzésén, de Paul di Resta büntetése miatt negyedikként rajtolhat a hétszeres bajnok. “Ezzel elégedettek lehetünk” – fogalmazott Schumacher. “Az ötödik hely reális, ezzel számoltunk. Di Resta büntetése miatt egy helyet ajándékba kaptunk, így a jobb oldalról indulhatok. Legalábbis a mérnökeim ezt mondták.”

“Ma nagyon jól viselkedett az autó, a délelőtti szabadedzésen sikerült bepótolnunk a pénteki KERS-hiba miatt kiesett munkát. Szép lenne innen dobogóra állni, ami a hangulatot illeti, ez az egyik legjobb pódium. A dobogótól azonban még messze vagyunk, és nem is illik álmodozni. Vettel közel van hozzám, érdekes csata lesz köztünk, de versenytempóban valószínűleg egálban vagyunk. A gumik nagy kérdést jelentenek, meglátjuk, hogy egy vagy két kiállással megyünk végig.”

Nico Rosberg két hellyel csapattársa mögött végzett, ennél többre számított. “Összességében nem rossz ez az eredmény, de igazán elégedett sem vagyok” – mondta Rosberg. “Végig küzdöttem az egyensúllyal, ahogy haladtunk előre, úgy lett egyre rosszabb. Rémesen alulkormányozott volt az autó.”

“Ez most egy olyan hétvége, amelyen igazán jó autónk van, ezért kár az eredményért. Egy vagy két hellyel jobb kvalifikáció bőven benne volt a mai napban. A versenytempónk nem tűnik rossznak, ezért lehetséges, hogy értékes pontokat gyűjtök.”