Csak most ért véget a Belga Nagydíj, de a csapatok és pilóták már a hétvégi olasz futamra készülnek. Michael Schumacher nosztalgiázással készül a versenyre. “Ha Monzára gondolok, mindent azonnal vörösben látok” – mondta a hétszeres bajnok. “Ez Olaszország motorsportszíve, minden a Ferrariról szól és mindenki a Ferrarinak szurkol. Ilyenkor óhatatlanul a Maranellóban töltött szép időkre gondolok. Ami különösen boldoggá tesz, hogy a tifosi ennyi év után is szeretettel üdvözöl, ezért szeretnék köszönetet mondani.”

“Most, hogy ezüstszínű Mercedest vezetek, abban reménykedem, hogy méltó riválisok leszünk és nagy csatára tudjuk kényszeríteni a mezőnyt. A csapatban mindenki szeretné sikerrel zárni az európai szezont, nagyon motiváltan utazunk Monzába.”

Nico Rosberg is várja a hétvégét. “A nehéz spái hétvége után egy olyan pálya jön, amely jobban kedvez az autónknak” – fogalmazott Rosberg. “A hosszú egyenesek miatt alacsonyabb leszorítóerőre van szükség, ezért változtatunk kicsit az autón. Folytatjuk a kemény munkát, továbbra is fejlesztjük az autót, optimista vagyok a gyárból érkező hírekkel kapcsolatban. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, mert a többi csapat is rohamtempóban fejleszt.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint “Monza tökéletes helyszín az európai szezon befejezéséhez”, az istálló jó eredménnyel szeretne búcsúzni a kontinenstől.