Michael Schumacher hároméves mercedeses szerződése idén a végéhez ér és a hétszeres világbajnok eddig nem volt hajlandó megmondani, marad-e vagy sem. A Mercedes állítólag hosszabbítana vele, a hétvégi, 300. Forma-1-es versenye pedig kiváló alkalom lett volna a bejelentésre, de a 43 éves pilóta Spában is tartotta magárt ahhoz, hogy csak októberben fedi fel a szándékait.

“Azt hiszem, korábban elég világosan jeleztem, hogy októberre tudok majd mondani valamit” – mondta, a hosszabbítás kapcsán.

Amikor a 300-as jubileum apropóján arról kérdezték, mennyi is lesz a vége, így felelt: “Azt majd meglátjuk a végén. Én sem tudom még, de annyi biztos, hogy az év végéig (gyűlnek a versenyek).”

A műszaki és taktikai hibák miatt Schumacher pályafutása legeredménytelenebb idényét gyűri 2012-ben, de a hétszeres bajnok hangsúlyozta, hogy nem rendült meg a hite a Mercedesben.

“Vannak olyan pillanatok, amikor a dolgok nem jönnek össze, de mondtam már néhányszor, hogy teljes mértékben bízom a srácokban. Mindenki mindent belead, azonban sajnos előfordulnak az ilyesmik. De nem bánkódom túlságosan, már az idény korábbi szakaszában világos volt, hogy nem küzdhetünk a bajnoki címért, szóval nem nagy ügy. Ha a címért küzdenék, akkor sokkal jobban zavarna a dolog. Várom a szezon további részét, sok dolgunk van még, sokat kell fejlődnünk, hajtanunk kell, hogy komolyabb előrelépés jöjjön.”