Pedro de la Rosa elégedett a HRT fejlődésével, a spanyol szerint könnyedén teljesítette a csapat az idei évre kitűzött célokat. Az idény borzasztóan indult a HRT számára, az Ausztrál Nagydíjra nem kvalifikálta magát az istálló, azóta viszont tartja a lépést a Marussiával.

“A célok teljesültek, kétség sem férhet hozzá” – nyilatkozta de la Rosa. “A szezon bizonyos szakaszaiban egészen simán vettük az akadályokat. A 107 százalékon kívül kezdtük az évet, aztán Monacóban csak 3,6 százalék volt a lemaradásunk. A csúcs Valenciában volt, ahol 3,4 százalékkal maradtunk el a legjobb Q1-es időtől.”

“Ez nagyon ambíciózus célkitűzés volt, mert számunkra a 104 százalék körül maradás tűnt reálisnak. Ehhez képest simán túlteljesítettük, és van bennünk potenciál a további előrelépésre is.”

“Ez számunkra könnyebb lesz, mint a századokért is nagyot küzdő élcsapatoknak, sokkal nagyobb mozgásterünk van a javulásra. Ha sikerül az időmérőn 103 százalékon belülre kerülnünk, az teljes siker lesz. Pláne KERS nélkül és a többiekénél kevésbé hatékonyabb DRS birtokában.”