A Forma-1-esek a versenyhelyszínek közül általában Melbourne-t, Montrealt és érdekes módon Budapestet szokták külön dicsérni, a főváros szinte mindenkinek tetszik és valamiért a lassú, de trükkös “gokartpályát”, a Hungaroringet is szeretik a pilóták. Így vannak ezzel a Red Bull versenyzői is.  

“A Hungaroring egy jó kis pálya, voltak már jó versenyeim ott. Az előzés nyilván nem könnyű rajta, de kíváncsian várom, hogy teljesít majd az autó, hiszen meleg versenyről van szó. A középső szektor nagyon-nagyon sűrű, jó balansz kell az emelkedő tetején. Összességében szeretem a pályát, szeretek versenyezni rajta, természetesen szeretnénk jól szerepelni a nyári szünet előtt” – mondta Mark Webber, aki a nyögvenyelős hockenheimi futam után igyekszik majd javulni.

Vettel Budapestet dicsérte a csapat előzetesében, és az sem csoda, hogy közel áll a szívéhez a Magyar Nagydíj, öt évvel ezelőtt itt indult be igazán a szekere:

“A budapesti futam igazán közkedvelt, a város és a Duna pedig sok lehetőséget nyújt a szurkolóknak a pályán kívül. Nagyon tetszik a város, 2007-ben pedig a Hungaroringen mutatkoztam be a Toro Rossóval. Maga a pálya az évad leglassabbja, de versenyzőként nem szabad alábecsülni, nagyon sok ponton lehet hibázni. Nagy lehet a meleg is, fizikailag igazán megterhelő. Tetejébe az aszfalt is elég huplis, ami eléggé összerázza az embert” – magyarázta a címvédő.