Kimi Räikkönen vasárnap a 4. helyen ért célba a Német Nagydíjon, azonban Sebastian vettel büntetése miatt végül a 3. helyre rangsorolták. A Hockenheimben szerzett 15 ponttal a finn már a bajnokság 4. helyére kapaszkodott előre, de még mindig nem teljesen elégedett, többet akar:

“Jól jönnek a harmadik helyért járó pontok, de jobb lett volna a pályán megszerezni őket.  Ezzel együtt szerintem Hockenheimben kihoztuk a maximumot a rajtpozícióból. Jobb időmérővel talán jobban hajthattam volna az élmenőket, szóval igen, egy kicsit többet reméltünk, de az autó végig jó volt a futamon, erős pontokat hoztunk, szóval pozitívumokkal mehetünk Budapestre.”

“Ha januárban azt mondták volna, hogy az idény félidejében a negyedik leszek, szerintem nagyon örültem volna. Nem rossz pozíció, de szerintem az autónk elég jó ahhoz, hogy még több pontunk is lehetne. Futamot akarok nyerni, a csapat keményen hajt is, hogy sikerüljön, majd meglátjuk, hogy megy a szezon második fele.”

Räikkönen pozitív hangulatban érkezik a Hungaroringre. A pálya és a futam nem könnyű, de a helyszínt szereti, az általában kánikulai körülmények pedig egyértelműen a Lotus kezére játszhatnak.

“Mindig öröm Magyarországra menni. A pálya nem a legeslegnehezebb, de így is komoly kihívás. A szünet előtti utolsó futam, Budapest nagyszerű helyszín az idény első felének lezárására. Egyszer nyertem már Magyarországon, háromszor voltam második. Általában nagyon meleg, nehéz verseny, de ha győz az ember, akkor nem érzi szenvedésnek. Remélem, most nem fogok szenvedni!” – mondta.

“A csapat keményen dolgozott a fejlesztéseken, szerintem versenyképesek lehetünk. A Hungaroringen általában kánikula van, mi pedig pont ezt szerettük volna egész nyáron. Győzelem híján nem nagy öröm a sajtónak nyilatkozni. Én győzni szeretek és nem magyarázkodni. Remélhetőleg, most összejön a várt eredmény!”

“A pálya lassú és kanyargós, két dolog nagyon fontos, a fordulékonyság és a tapadás. Ha ezek megvannak, az autó versenyképes. Ezen a pályán nagyon nehéz az előzés, szóval az időmérőn a mezőny elejére kell jutni, méghozzá lehetőleg a tiszta oldalra. A kvalifikáción eddig nem voltunk a legjobbak, de a meleg futamokon jók voltunk és jó stratégiákat hoztunk. Nem lesz a világ vége, ha nem sikerül az élre jutni az időmérőn, de nem is könnyíti meg a dolgot. Majd meglátjuk!”

A Magyar Nagydíjra hagyományosan sok finn szurkoló utazik, így ez a finn pilóták “hazai futama”, ezt Räikkönen is így látja. Természetesen az a célja, hogy most már végképp behúzza a győzelmet, amire annyira fáj a foga.

“Mindig jó érzés látni a kék-fehér zászlókat. Finn pilótaként ez közelíti meg leginkább a hazai versenyt számunkra, mindig sok finn jön el. Remélhetőleg győzelmet ünnepelhetek majd velük!”