A rajtrács mindkét végén lesz Mercedes a Német Nagydíjon: Michael Schumacher Mark Webber büntetése miatt a harmadik helyről indulhat, a váltócserés, a Q2-ben 17. Nico Rosberg viszont az első húszból is kiszorult.

“Ez egy remek kiindulóhelyzet” – nyilatkozta Schumacher. “Okos volt Fernandótól, hogy felrakott egy új szett gumit, mi is megtehettük volna, de nem számoltunk azzal, hogy ilyen nagy a különbség az esőgumik között. Csapatként elégedettnek kell lennünk, mert előzetesen az ötödik-hetedik hellyel számoltunk. Én sem vagyok szomorú!”

A versennyel kapcsolatban nincsenek nagy reményei a hétszeres bajnoknak. “Szárazon Sebastiané lehet az adu ász. Úgy gondolom, hogy az elején nem fogjuk tudni tartani a lépést az élmezőnnyel, de meglátjuk, hogy a verseny végére hova keveredhetünk előre.”

Nico Rosberg idei legrosszabb edzéseredményét hozta hazai pályán, de lát esélyt a vasárnapi javulásra. “Inkább szárazra állítottuk be az autót, így holnap lehet keresnivalónk” – így Rosberg. “Tegnap nem mentünk rosszul, kezdetben örültem is az esőnek.”

“Két percem volt, hogy fussak egy gyors kört, mielőtt teljesen vizes lesz a pálya, de elkéstem. Képtelen voltam felmelegíteni a gumikat, négy-öt másodperccel lassabb voltam a többieknél.”