A Lotus versenytempója az idény eleje óta figyelemreméltó, azonban a gyengébb rajthelyek miatt nem mindig sikerült maximalizálni a potenciált. Az Európa Nagydíjon már egész jól kvalifikált Romain Grosjean és Kimi Räikkönen is, a finn reméli, hogy ezután már az első sor is lehetséges lesz.  

“Azt hiszem, az elmúlt pár futamon lett volna esélyünk, de nem sikerült a maximumot hoznom, talán hibáztam is néha. De a legutóbbi versenyen csapatszinten elég jól teljesítettünk az időmérőn, magabiztosabban indultunk neki a kvalifikációnak, mint bármikor, legalábbis ami engem illet. Remélhetőleg a jó irányba indultunk és meglesznek azok az apróságok, amelyektől még magabiztosabbak lehetünk itt és a következő versenyeken!” – mondta Silverstone-ban.

A 2007-es bajnok a dobogós helyezések után nem szokta véka alá rejteni csalódottságát, most is hangsúlyozta, hogy csakis a futamgyőzelem tenné maradéktalanul elégedetté.

“Igyekszünk és elkeserítő, hogy győzni akarunk, de csak másodikak leszünk, persze azért nem a világ vége. Legközelebb megint megpróbáljuk. Nem kesergek rajta, de nem is vagyok elégedett, mert nyerni szeretnék és nem második lenni. Korábban tudtam már győzni, szóval képes vagyok rá. Nem a legfelemelőbb másodiknak lenni, de azért elfogadjuk, ha épp az jut.”

Räikkönen 73 pontjával 38 ponttal van lemaradva az éllovas mögött, azt mondja, nem is gondol a bajnoki címre.

“Inkább csak azzal törődöm, hogy az egyes versenyeken a lehető legjobban szerepeljek. Még nagyon hosszú az idény, majd később látjuk, hol is állunk. Nem vagyunk fő esélyesek, de nem is állunk olyan rosszul. Csak tesszük a dolgunkat, igyekszünk elkerülni a rossz futamokat, és remélhetőleg a vége felé is az esélyesek között lehetünk még!”

A finn csapattársa, Romain Grosjean is beszélt az újságírókkal, a franciától azt kérdezték, nem tart-e a hétvégi időjárástól, hiszen a Lotus autója beismerten rosszabbul teljesít hűvös-nedves körülmények között, nehezebben melegíti a gumikat.

“Majd meglátjuk! A pálya eléggé terheli a gumikat, szóval a meleg, vagyis a hideg itt talán nem lesz olyan hangsúlyos, mint mondjuk Kanadában. De majd meglátjuk, hogy egyáltalán esik-e vagy sem, igyekszünk a legjobb pillanatban a pályára lépni, odafigyelünk majd az előrejelzésekre. Valószínűleg nem lesz most olyan rossz a helyzet, mint korábban volt a hűvösebb körülmények közt.”