Michael Schumacher 2010-es visszatérésekor három idényre ír alá a Mercedeshez, azaz 2012 végén lejár a mostani szerződés. A korábbi nyilatkozatok alapján a csapat és a 43 éves veterán pilóta is nyitott a folytatásra, de eddig egyik fél sem mondott egyértelműt.

A FOTA kedd esti szurkolói fórumán azonban Ross Brawn arról beszélt, hogy már nem kell sokat várni, szerinte augusztus közepéig rendezik a kérdést.

“Még a nyáron meghozzuk a döntést. Egyelőre nem beszéltünk komolyabban a helyzetről, de tudjuk, hogy lassan itt az ideje, dönteni kell majd” – mondta.

“Úgy gondolom, több dolog is befolyásolhatja majd, de Michael az eddigi három évben most versenyez a legjobban, elkeserítő volt, hogy az autó problémái miatt a pályán nem jöttek az eredmények. Azt hiszem, nagyjából hat héten belül el kell döntenünk, mit szeretnék jövőre, ez az elsődleges kérdés. Ha ez a döntés megszületik, akkor látjuk majd, hogy maradunk-e a mostani felállásnál vagy keresnünk kell mást.”

Schumacher távozása esetére a Mercedes-támogatású Paul di Resta tűnik a favoritnak, a Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley pedig azt mondta, megfelelő ellenszolgáltatás fejében nem is kívánják akadályozni a skót feljebb lépést, ha úgy alakul.

“Vijay (Mallya, tulajdonos-főnök) már korábban is mondta, hogy egyelőre nem vagyunk bajnoki esélyes csapat, de két jó pilótánk van Nico (Hülkenberg) és Paul személyében. Ha valamelyikük ajánlatot kapna az első négy csapattól, akkor leülnénk megtárgyalni a pénzügyi részét. Nem akadályoznánk a pilóta továbblépését, de rendezni kellene az üzleti hátteret.”