2010-es visszatérése óta először állhatott újra dobogóra Michael Schumacher, a valenciai eredmény nagy lökést adhat az egész csapatnak. “Gratulálok Michaelnek és a csapatnak ehhez a fantasztikus és nagyon megérdemelt dobogóhoz” – nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök, aki már a 90-es évek elején is együtt dolgozott Schumacherrel.

“Michael ma megmutatta, hogy amennyiben mi megadjuk számára az esélyt, képes nagyszerű eredményre. Jár az elismerés Nicónak is, aki a verseny egyik szakaszában nagyon nehéz helyzetben volt, de visszajött és értékes pontokat szerzett. A futam eleje nehéz volt számunkra, a stratégia sem működött, mert a gumik máshogy viselkedtek, mint ahogy azt a verseny előtt vártuk.”

“Reagálnunk kellett és ezt nagyon jól csináltuk, eltoltuk a kiállásokat, hogy a végére legyen friss gumink. Nagyon izgalmas verseny volt, büszke vagyok pilótáinkra és mindenkire itt Valenciában, valamint a gyárban dolgozó srácokra is.”

Nico Rosberg örül a pontszerzésnek, de odaszúrt egyet a Mercedesnek. “Volt egy pillanat, amikor azt hittem, 15. leszek” – mondta Rosberg. “Ehhez képest a hatodik hely nem is olyan rossz. Az első kör nem a terveink szerint alakult, sok helyet veszítettem. Ekkor még bíztam benne, hogy jó lesz a tervezett egykiállásos stratégia, de hamar kiderült, hogy nem fog működni. Kár volt megpróbálni.”

“A biztonsági autó is a legrosszabb pillanatban jött számomra, nagyon kopott gumikkal kellett újrarajtolnom. Nem is sikerült felmelegítenem őket, így többen elmentek mellettem. A végén hozott jó döntésnek köszönhetően sikerült előrelépnem, két kör alatt négy-öt autót is megelőztem. Izgalmas verseny volt, sok történéssel.”

“Sokan mondják, hogy az F1 túl véletlenszerű, de szerintem ez nagyszerű. Jót tesz a versenyzésnek, a kép pedig előbb-utóbb úgyis elkezd tisztulni.”