Mark Webber az Európa Nagydíj után azt nyilatkozta, majd elválik, hogy lehet-e negyedik helyéből harmadik is néhány órán belül. Az ausztrál a verseny alatt rádión jelezte a Red Bullnak, hogy az előtte haladó Michael Schumacher sárga zászlós figyelmeztetés ellenére használta a DRS-t, az infót a csapat továbbadta az FIA-nek.

Hivatalosan nincs hír arról, hogy a hétszeres bajnok vizsgálat alatt áll, de Ross Brawn is szükségesnek tartotta, hogy megszólaljon az ügyben. “Személyesen, duplán ellenőriztem az adatokat” – mondta Brawn. “Michael a sárga zászlós zóna kezdete előtt 30 méterrel lassított, így nem hiszem, hogy büntetést kap.”

A BBC a tévéfelvételek elemzése alapján azt állítja, hogy Schumacher valóban használta a DRS-t az utolsó körben, sárga zászló alatt. Gary Anderson, a csatorna technikai szakértője szerint azonban a szabályokban olyan kitétel nincs, hogy DRS-t nem lehet használni ilyenkor, általánosságban kell visszavenni a tempóból. Hamarosan kiderül, hogyan döntenek a versenybírók.

“Sebastian Vettel Barcelonában ugyanezért áthajtásos büntetést kapott, szerintünk nem kétséges, hogy Marké a harmadik hely” – mondta Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója. “Sajnos, el kell rontanunk Michael örömét.”