Az idén eddig – a saját mércéje szerint katasztrofálisan – eredménytelen Michael Schumacher előbb-utóbb biztosan mutat valamit, egyesek szerint már most, a valenciai utcai pályán nyerhet is. A jóslat a monacói időmérős győzelemre és arra épül, hogy Valenciában szintén igen nehéz előzni, ezt hangsúlyozta például a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery is a hét elején.

Schumacher csütörtökön visszautasította a favorit címkét, szerinte nincs értelme az ilyen tippelgetésnek. 

“Talán emlékeznek még Montrealra… Előtte utaltunk rá, hogy az számunkra jó pálya lehet majd, aztán mégsem egészen így alakult. Szóval kérdéses, hogy most ez a pálya hogy fekszik majd. Szerintem idén nem lehet ilyen egyszerűen jósolni, nehéz átlátni, miért úgy alakulnak a dolgok, ahogy. Szóval nem is szívesen mondom azt, hogy itt erősek lehetünk. Reméljük, hogy jól mehetünk, de szerintem Kanada alapján győzelemről beszélni túlzás lenne” – szögezte le a hétszeres bajnok, aki még azt sem veszi biztosra, hogy idén is a korábbi években látott körmenet lesz a futamon.

“A pálya jellege jó versenyt is hozhat. Vannak hosszú egyenesek, ott a DRS és a KERS, azaz előzni is lehet majd. Emiatt és általában az idei kiszámíthatatlanság miatt – akár tetszik ez a helyzet, akár nem -, ki tudhatja, mi történik majd?”