Michael Schumacher Forma-1-es pályafutása messze legrosszabb idényét éli 2012-ben, hiába versenyképes a Mercedes autója, a hétszeres bajnok hét futam alatt mindössze kétszer jutott el a célig, egy-egy pontot szerzett, a másik öt versenyen nullázott. Legutóbb a DRS meghibásodása tette tönkre Schumacher versenyét, ő azonban nem a múlton kesereg, hanem igyekszik pozitívan nekivágni az újabb hétvégének, a valenciai Európa Nagydíjnak.

“Csakis a valenciai versenyre koncentrálunk, az, hogy Kanadában nem a reményeink szerint alakultak a dolgok, csak tovább erősítette mindannyiunk motivációját. A mottónk az volt, hogy nekigyürkőzünk, és a feladatra koncentrálunk, a csapat minden tagja így érzi ezt, ezért bizakodva utazhatunk Valenciába” – mondta a német.

A csapatfőnök, Ross Brawn megint hangsúlyozta, hogy a 100 százalékos megbízhatóság az elsődleges, hozzátéve, hogy ha ez megvan, nagy eredményre lesz esélyük az Európa Nagydíjon.

“Az autó teljesítménye, a gumik kezelése összességében jó volt Kanadában, a versenyképességünket azonban a megbízhatósági problémák és a hibák korlátozták. Ez elkeserítő volt mindannyiunk számára a csapatban. Keményen dolgozunk rajta, hogy megértsük a problémák okait és kezelni tudjuk őket. Az elsődleges cél a nullás hibaszázalék. Világos, hogy mire lehet esélyünk, ha az autó megbízható és tiszta hétvégénk lesz!”