A 2012-es idény kezdete F1-történelmet írt, hét futamon hét különböző győztes született, összesen 10 pilóta állt már dobogóra. A győztesek Kínában feliratkozott Nico Roserg is, aki Sanghajban saját pályafutása és egyben a Mercedes újkori önálló Forma-1-es szereplésének első diadalát is hozta.

A német pilóta Ausztráliában és Malajziában nullázott, de az azóta eltelt öt futamon Lewis Hamiltonnal holtversenyben a legtöbb pontot gyűjtötte, 67-et, ezzel jelenleg 5. a bajnokságban. Hogy ki nyerhet végül? Rosberg tippelni sem mer, csak azt tudja, hogy a gumikon múlik majd minden.

“Fogalmam sincs! Csak annyit tudok, hogy ez fantasztikus a nézők számára és nagyszerű lehetőség nekünk. A gumikat még jobban ki kell ismernünk, bár mostanra elég jól képben vagyunk. Érdekes terület, szerintem ez jelenti majd a kulcsot az idei szezonban. De ha megnézzük a hét győztest és a többieket, mindenki ugyanígy van ezzel, mindenkinek szoknia kell a gumikat. Nehéz megtanulni a nyelvüket!”

Bár a sok különböző győztes és dobogós között középcsapatok is vannak, másokhoz hasonlóan Rosberg is hangsúlyozza, hogy azért végül a legjobbak jutnak a csúcsra, nem nyerhet a szó szoros értelmében bárki.

“Ez így nem igaz, nincs esélyegyenlőség, ahol bárki győzhet, de a különböző autók különbözően bánnak a gumikkal eltérő körülmények között. Csapatként azon kell dolgozni, hogy az autó minden körülmény mellett jól kezelje a gumikat. Ha sikerül, akkor már nem lutri az egész, így lehet egynél több futamot is nyerni.”

“De a bajnokság tekintetében nem sorolom magam sehova, csak arra koncentrálok, hogy versenyeket nyerjek, aztán majd meglátjuk, hogy ez mit is jelent a bajnokság szempontjából.”