Michael Schumacher F1-es pályafutása során hétszer nyerte meg a Kanadai Nagydíjat, többször, mint bárki más. A Mercedes veteránja két hete a leggyorsabb volt a monacói időmérőn, az csapat autójának feküdhet a pálya, a montreali múlttal együtt pedig ez azt sugallja számára, hogy ezen a hétvégén végre esélye lehet egy szép eredményre, talán egy nyolcadik győzelemre.

“Nagyon bizakodó vagyok! Úgy értem, ha az idény elejétől nézzük, talán most itt vagyok legközelebb ahhoz, hogy jó eredményt hozzak!” – mondta, elismerve azonban, hogy ő maga sem tudja pontosan, miért is ment mindig jól a Gilles Villeneuve pályán.

“Én is feltettem már ezt a kérdést magamnak, de nem tudom. Nincs konkrét dolog, ami miatt itt jónak kellene lennem. Rendben, a gyors pályákon általában jól megyek, mint a csapattársaim, ez a mai napig így is van. De ez nem igazán gyors pálya, kivéve az egyeneseket, de az meg nem nagy feladat. Szóval tényleg nem tudom.”

A versenyhétvége mindhárom napján van esély az esőre, mindenképp változó körülményekre kell számítani, ezért Schumacher szerint a beállításokkal kapcsolatos előrelátás és szerencse lehet a siker kulcsa.

“A legfontosabb az autó kiismerése, a maximum kihozása lesz. Az időjárás itt fontos tényező: milyen hőmérsékletet várjunk másnapra, hiszen szombaton dolgozunk az autó finomhangolásán, vasárnapra pedig már nem lehet változtatni (az időmérő után). Szóval meg kell tippelni, mi is lesz.”

“Kína jó példa: ötfokos pályahőmérséklet-eltérés mindent a mi javunkra fordított, pedig előtte nem tűntünk olyan jónak. Hogy lesz-e ilyen változás ezen a hétvégén? Vajon bejönnek a jóslatok? Ezek a nagy kérdések.”

Schumacher eddig csak két pontot szerzett, így a bajnokság megnyeréséhez már csoda kellene számára, de csapattársa, a vezető Alonsóhoz képest csak 17 pontos elmaradásban lévő Nico Rosberg már más tészta, ez az eredmény a hétszeres bajnokot is meglepte.

“Kezdettől fogva azt mondtam, hogy az idei évben még küzdünk majd a bajnoki címért. De lehet, hogy tévedtem, Nico bizony még versenyben van. Persze hosszú az év, majd meglátjuk, hogy tényleg ez is marad-e a helyzet. Mindenesetre ami engem illett, a két pontommal nem kell a bajnokságon gondolkodnom.”