Michael Schumacher mercedeses szerződése 2012 végén lejár. A hétszeres bajnok a visszatérése első két évében csak időnként villantott, az idei évben azonban versenyképesebbnek tűnik, de a műszaki és időnkénti vezetői hibák miatt siralmasan áll az eredményeket tekintve, csak két pontja van – sosem kezdett még ilyen rosszul egy idényt.

A szezon kezdete előtt sokan azt pedzegették, hogy a Mercedes 2013-14-re is hosszabbítani készül Schumacherrel, de az eredménytelenség aztán már inkább a visszavonulás felé tolta a spekulációkat, felmerültek az esetleges utódok nevei is.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn a német Sport Bildnek most arról beszélt, hogy mivel Schumacher láthatóan jó formában van, inkább csak a csapaton múlik, hogy maradásra bírják-e. Ha jönnek az eredmények, akkor valószínű a további közös jövő.

“Alaposan ki kell elemeznünk az idénykezdetet – Michaellel nem sikerült elérni a célokat. De nem azért, mert az autó vagy Michael lassú volna, egyszerűen csak szerencsétlenül alakultak a körülmények.”

“A barcelonai balesete után nagyon elégedetlen volt, de a monacói időmérőt követően igazán örült. Azt hiszem, összességében azért a pozitívumok többségben vannak a negatívumokhoz képest. A pole-lal Michael megmutatta, hogy még ma is mire képes, szóval részünkről semmi akadálya a folytatásnak. Nagyszerű versenyző, nagy szerepe van a fejlődésében, a motorsport egyik legendájának számít” – magyarázta az egykor már a Benettonnál majd a Ferrarinál is Schumacherrel dolgozó Brawn.

“Ha vele is sikerül elérnünk a kitűzött célokat, akkor valószínűleg őt is érdekli majd a folytatás. Ha mindannyian helyesnek látjuk, akkor így is lesz. Bár egy-két ember már érdeklődött róla, hogy mi lesz a helyzet nálunk 2013-ban, egyelőre nincs is igazi B tervünk. Mielőtt más pilótákra gondolnánk, Michaellel közösen megbeszéljük a jövőt” – mondta az angol.