Bár a Ferrari pocsék autóval kezdte a 2012-es idényt, Fernando Alonso szenzációs győzelmet hozott az esős Maláj Nagydíjon, majd az európai szakasz kezdetére feljavított járgánnyal a Spanyol és a Monacói Nagydíjon is dobogós lett, a többi futamon szerzett pontokkal együtt pedig át is vette a vezetést a világbajnokságban.

Az egészen egyedi jellemzőkkel bíró Monaco után a hétvégén most a Kanadai nagydíj következik, ahol lassú kanyarok és hosszú egyenesek váltják egymást a pályán. A Ferrari autójának korábban épp a kanyarbeli tapadás és a végsebesség volt a gyengéje, ezért Alonso nagyon kíváncsian várja, hogy alakul majd Montreal, az ottani szereplés előrejelezheti a továbbiakat is.

“Úgy gondolom, sikerült ezeken a területeken fejleszteni az autót az idény kezdetéhez képest, Kanada pedig jó mérce lesz ebben a tekintetben. Remélhetőleg versenyképes lesz a Ferrari a hétvégén, ez igen fontos számunkra, nemcsak a vasárnapi verseny, de az egész idény szempontjából!” – mondta a Ferrari hivatalos oldalán a spanyol.

“Előre nehéz tippelni, hiszen nagyon kiszámíthatatlan az év, mindenki volt már fent és lent is az eddigi hat futamon. Ezzel együtt úgy vagyok vele, hogy miért is ne lehetnénk versenyképesek Kanadában, miért ne küzdhetnénk az élen!”

Alonso azt is hangsúlyozta, hogy a Monacóban megszerzett vezetése egyáltalán nem kényelmesíti el, sőt: kimondottan kemény küzdelemre készül a továbbiakban.

“A vezetés csak a kezdet, egy kezdőpont, hiszen a végső cél az, hogy az utolsó verseny, a Brazil Nagydíj után is én vezessek. A bajnokság nagyon hosszú, és bár az első hat futam annyi pontot hozott, amivel az élre kerültem, nagyon is jól tudjuk, hogy még javulni kell. Gyorsabbá kell tenni az autót, keményen kell dolgozni, nem szabad hibázni, stabilan kell teljesíteni, ami egyáltalán nem könnyű az idei szezonban.”