Az idén bemutatkozó Amerikai Nagydíj helyszíne mellett csak egyetlen olyan pálya van, ahol még nem sikerült futamot nyernie a Red Bullnak. Ez éppen a hétvégi Kanadai Nagydíjnak otthont adó Montreal, ahol tavaly Sebastian Vettel közel állt ehhez, de az utolsó körben elkövetett hibája miatt tálcán nyújtotta át a győzelmet Jenson Buttonnak. “Vezettem az összes kört, egészen az utolsó közepéig” – emlékezett szomorúan Vettel.

Christian Horner csapatfőnök a hiba kijavítására készül. “Imádjuk Montrealt” – mondta Horner. “A város teljesen felpezsdül, a hangulat mindig nagyszerű. Noha a pálya nem tartozik a szezon legizgalmasabbjai közé, a versenyek mindig élvezetesek. Ez az egyik olyan verseny, amelyet a Red Bull még soha nem nyert meg, tavaly nagyon közel voltunk ehhez. Csodálatos lenne, ha idén korrigálnánk a helyzetet.”

“Montrealban az erő kulcsfontosságú, szöges ellentéte Monacónak. Ki tudja, hogy versenyképesek leszünk-e, mindenesetre támadni fogunk. A csapat még fiatal, az idei a nyolcadik autónk, még éhesek vagyunk. Még többet akarunk, imádjuk a győzelmet, a motivációnk soha nem volt még nagyobb.”

A Red Bull Bahrein óta használt, lyukas padlólemezét nemrég minősítette szabálytalannak az FIA, a csapatot a riválisok panaszolták be. Helmut Marko sportigazgató szerint nincs gond, mert Montrealban úgyis másik specifikációt használt volna a Red Bull.

“Montreal az év öt legjobb versenye között van a zseniális hangulat miatt” – nyilatkozta Mark Webber. “Alacsony leszorítóerejű pálya, hosszú egyenesekkel és magas végsebességgel. Meglátjuk, mi lesz ebből, de úgy érezzük, a pálya kedvezhet nekünk.”

Vettel hasonlóan lelkes, mint csapattársa. “A pálya egy szigeten van, nagy kihívást jelent a pilóták számára. Ausztráliához hasonlóan utcai része is van a pályának, így erős gumikopásra lehet számítani. Nagy terhelést kapnak a fékek is, ami okozhat némi fejfájást nekünk.”