Míg Michael Schumacher sosem látott pechszéria miatt szenved, addig 2012 igen jól alakul csapattársa, Nico Rosberg számára. A fiatalabb német Kínában megszerezte pályafutása első győzelmét, a múlt hétvégén Monacóban pedig egy 2. hellyel erősítette a pozícióját, mindössze 17 ponttal van lemaradva az élen álló Fernando Alonsótól. Okkal bizakodik.

“Nagyszerű látni, hogy fejlődik a csapat, egyre erősebbek vagyunk” – utalt az időmérős 1. és 3. helyre is.

“Az elmúlt négy futamon én szereztem a legtöbb pontot, ami mutatja, hogy mennyire egyenletesen teljesítünk. Ezért is biztató a jövő a következő futamok szempontjából. A pontok tekintetében égász jól állunk a bajnokságban” – mondta videónaplójában.

A hamarosan 27 éves pilóta Monacóban 114 futamával egyébként beérte édesapját, az 1982-es bajnok Keke Rosberget, így két hét múlva, Kanadában már tapasztaltabb lesz nála. Viccesen oda is szúrt “apunak”.

“Szóval nagyon várom Kanadát, egyrészt, mert igazán jó lehet ott az autónk, másrészt meg azért, mert ezután már nem kell hallgatnom édesapám F1-es tanácsait, ugyanis tapasztaltabb leszek nála, mostanra ugyanis annyi versenyen indultam, mint ő!”