Jól működött Sebastian Vettel taktikája Monacóban: a világbajnoki címvédő az élmezőnnyel ellentétben nem szuperlágy, hanem a keményebb lágy gumikkal rajtolt a kilencedik pozícióból, így riválisainál jóval tovább húzhatta bokszkiállását. A német végül 46 körig bírta, stratégiájának köszönhetően a negyedik helyre lépett előre, nem hagyta meglépni Fernando Alonsót.

“Kilencedik helyről indultam, az idő száraz maradt, Monacóban, ilyen körülmények között nagyon elégedett lehetek ezzel az eredménnyel” – mondta Vettel. “Előre tudtuk, hogy más taktikával vágunk neki a versenynek, de abban nem lehettünk biztosak, hogy mások nem próbálkoznak valami meglepővel. Menet közben már látszott, hogy működik, amit kitaláltunk.”

“A gumikkal a legvégső határig mentünk el, több kör nem volt bennük. Körülbelül 21 másodperc előnyre lett volna szükségem, hogy az első helyen maradjak, ennyit nem tudtam kiautózni. A végén szemerkélt az eső, ha jobban nekiindul, ki kellett volna állnunk még egy cserére, de végül maradt minden változatlanul.”

“A sok különböző győztes természetesen jó a nézőknek, számunkra viszont nehézséget jelent. Mi sem nagyon tudjuk, mi történik. Az év hosszú, kulcsfontosságú a folyamatos pontszerzés.”