Kiss Pál Tamás sporttörténelmet írt. A 21 éves tehetség a GP3 történetének legelső monte-carlói futamán a győztes Aaro Vainio mögött a szenzációs 2. helyen végzett, aminek köszönhetően olyasvalamire került sor, amire korábban Monacóban még soha: az ünnepélyes eredményhirdetésnél a magyar zászló is a magasba emelkedett. Mától fogva Kiss Pál Tamás a magyar autósport első monacói dobogósa.

Monaco a világ leghíresebb, hatalmas múltra visszatekintő, klasszikus utcai versenypályája, egy olyan helyszín, ahol közismerten előtérbe kerülnek a pilóták egyéni képességei és kicsit kiegyenlítődnek az autók közötti erőviszonyok. A szűk, falakkal határolt utcai pályán csak a legtehetségesebbek tudnak igazán eredményesen szerepelni. Talán nem véletlen, hogy a magyar Kiss Pál Tamás éppen itt, Monacóban futotta élete egyik, ha nem a legjobb versenyét, ráadásul rögtön első nekifutásra, hiszen korábban sohasem versenyzett még a hercegségben.

“Ennyire azt hiszem, még sosem ízlett a pezsgő, mint most, talán még Barcelonában sem” – kezdte a tavalyi barcelonai győzelme után második GP3-as dobogós helyezését ünneplő pilóta. “Persze az is örök emlék marad, hiszen annyi ember előtt hallgatni a magyar himnuszt, igazán remek érzés volt, de ez a mostani eredmény talán még különlegesebb olyan szempontból, hogy éppen itt értük el, Monacóban, ráadásul az első futamon, erőből lettünk másodikak, ami fantasztikus érzés.”

“Nekem már az nagy dolog, hogy itt lehetek, mert az év elején sokáig még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán el tudok-e indulni idén a GP3-ban. Ehhez képest az előbb ott álltam a monacói eredményhirdetésnél a 2. helyért járó kupával a kezemben, ezt szinte el se hiszem, és a szavakat is alig találom, olyan boldog vagyok. Leírhatatlan, amit most érzek” – tette hozzá Tamás, aki ezt követően a futam legfontosabb történéseit is összefoglalta röviden.

“Hál’ istennek pontosan úgy sikerült a rajt, ahogy terveztem. A verseny előtt módosítottunk picit a kuplung beállításain, ami nagyon jól bevált, és sikerült úgy kilőnöm a rajtból, hogy az első kanyarban már a 2. helyen fordultam el.”


“Ezután Vainióval ketten szépen megléptünk a többiektől, de az ő autóján valószínűleg előbb érték el az ideális hőmérsékletet a gumik, ezért az elején képes volt egy kis előnyt kiépíteni előttem. Innentől kezdve csak élveztem a vezetést, hiszen nem mindennap száguldhat az ember ilyen környezetben, és próbáltam megfutni a leggyorsabb kört, de felesleges kockázatot nem vállaltam, hiszen butaság lett volna eldobni ezt a dobogós helyet. Nagyon örülök a 2. helynek, köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem!” – fogalmazott az Atech CRS GP versenyzője.

Tamás a szombat délután 17 óra 55 perckor kezdődő második futamon a fordított rajtrács következtében a 7. helyről indul majd, és természetesen ott is mindent megtesz majd a jó szereplés érdekében, még ha a dobogóra ezúttal nem is lesz sok esélye.

“A második futamon szeretném épségben túlélni a rajtot, egy-két pozíciót előrelépni – többet ezen a pályán nem nagyon lehet -, és behozni pontszerző helyen az autót. Aztán meglátjuk, hogy lesz-e lehetőségem ennél többre, ha igen, akkor azt természetesen igyekszem majd megragadni.”