A monacói hétvége első napját Jenson Button zárta a legjobb idővel, de a mclarenes eredménye csalóka, ugyanis a nagycsapatok versenyzői közül ő volt az egyetlen, aki a második edzésen még az eső eleredése előtt mért kört futott a sokkal jobb tapadású szuperlágy abroncsokon.

Button is tisztában van vele, hogy az elsőség nem sokat jelent, azt mondja, még lesz dolguk a szombati harmadik edzésen.

“Az autó javult az első edzésről a másodikra. Az első edzésen nem voltam elégedett valamivel, kipróbáltunk valami mást, és be is vált. Szóval elégedett vagyok az autó viselkedésével, de még nem tökéletes minden. Mi voltunk a leggyorsabbak, de csak mi mentünk mért kört a szuperlágyon. Nem vagyunk villámgyorsak, de azért jó az autó, igaz, van még min javítani, azonban látjuk a jó irányt” – mondta a 2009-es győztes, aki külön kitért arra, hogy a változó körülmények miatt nagy kérdés lesz a szuperlágy kiismerése.

“Fontos lesz, hogy azzal a gumival is menjünk hosszabb etapot, szerintem ma ilyet senki nem csinált, szóval nem tudjuk, milyen lesz.”

Button és Lewis Hamilton is egyetértett abban, hogy a csütörtöki nap alapján a Lotus a legerősebb, bár Hamilton úgy véli, az időmérő teljesen nyitott lehet:

“A leggyorsabbnak nekem a Lotus autója tűnt. Minden etapjukon nagyon versenyképesnek látszanak, szerintem ezen a hétvégén ők a favoritok” – szögezte le Button.

“A Lotus borzasztó gyors. Azt nem tudom, a Red Bull hogy is áll, de nem kétlem, hogy ők is gyorsak lesznek majd. A Ferrari is nagyon gyors. Szerintem mindenkinek lehet esélye arra, hogy a rajtrács elejéért küzdjön, a kérdés az lesz, hogy sikerül-e a jó időben kimenni a pályára, sikerül-e jól felmelegíteni a gumikat és a fékeket és hogy jól össze tudjuk hozni-e a gyors kört” – mondta csapattársa, a 2008-as monacói győztes.