A bahreini győzelem után Spanyolországban nem a Red Bull elképzelései szerint alakultak a dolgok, Sebastian Vettel csak hatodik, Mark Webber pedig 11. lett. A világbajnoki címvédő alakulat tempója nem volt igazán jó, mindkét autón orrkúpot kellett cserélni, Vettelnek ráadásul áthajtásos büntetése is volt a sárga zászlók figyelmen kívül hagyása miatt. Ehhez képest hatodik helye nem is olyan rossz.

“Hát, ez kemény munkanap volt” – összegzett Vettel. “Nem vagyok igazán boldog. Szerintem egy hellyel előrébb végezhettünk volna, a végén szépen jöttünk fel és lépegettünk előre. Jó móka volt, de elég nehéz alkalmazkodni, amikor egyszer fent, egyszer lent szituációk váltogatják egymást folyamatosan.”

“Nem is gondoltam például, hogy valami baj van az orrkúppal. Úgy tűnt, mintha valami beleragadt volna, ami befolyásolta az aerodinamikát, de végül úgy döntöttünk, lecseréljük. Emiatt vesztettünk egy kis időt, de ez volt a helyes döntés, a szárny ugyanis törött volt. Jó kérdés, hogy vajon mitől, mert nem mentem neki semminek.”

Webber a rajt után próbált előrelépni, de beragadt a forgalomba, a Red Bull próbálta ugyan kihozni, de az előrehozott kerékcserével végül semmire sem ment. “Érdekes verseny volt” – mondta Webber. “Nem tudom, mikor sérült meg az első szárnyam, de ki kellett állnom egy újért. Aki itt pozíción kívül kerül, annak vigyáznia kell a gumikra. Ha viszont utolér valakit, a gumiknak annyi.”

“Ami engem illet, pozíción kívül voltam, akármi is történt a szárnnyal. Aki nyomja, annak ki kell állnia a bokszba. Ez az új módi, jó a rajongóknak, ha nekik ez bejön, a mi életünket viszont több szempontból is nehezebbé teszi.”