Michael Schumacher 2010-es F1-es visszatérése óta még nem jutott a dobogóra, miközben Nico Rosbergnek ez már első közös évükben kétszer sikerült, az idei Kínai Nagydíjon pedig a Mercedes első futamgyőzelmét is megszerezte.

A fiatalabb német sikere után a hétszeres bajnok úgy látja, nőtt a tét, magasabbra került a léc, így neki is mielőbb a dobogóra kell jutnia:

“Akár győztem, akár nem, a dobogó, vagy bármilyen jó eredmény is jól jött mindig. Ez ma is így van. Egy kicsit más kilátásokkal kezdtük az idei projektet, de igazodni kell a valósághoz, a valóság pedig az, hogy az autóm jó a dobogóra, győzni lehet vele, szóval minél előbb sikerül, annál jobb!” – mondta Barcelonában Schumacher, kiemelve, hogy a múlt heti mugellói teszt is bizakodással tölti el.  

“Az első pár futamon is ismertük az erősségeinket, de a gyenge pontjaink megerősítése, nos a mugellói teszt ebből a szempontból volt lényeges. Versenykörülményeken kívül dolgozhattunk az autón, végigvihettünk olyan programokat, amelyekkel még jobban kiismertük az autót, igazán hasznos volt!”

Schumacher korábban hat alkalommal nyerte meg a Spanyol Nagydíjat, 1995-ben a Benetton, ’96-ban, majd 2001-től zsinórban négyszer pedig a Ferrari színeiben.

A hétszeres bajnok csütörtökön újra kitért a Pirellivel kapcsolatos kritikáira miszerint az abroncsok kopása miatt nem lehet teljes erőből nyomni a pályán. Schumacher tagadta, hogy a személyes elkeseredése miatt panaszkodott volna a gumikra, egyszerűen szeretne párbeszédet indítani a témáról.

“Nagyon örülök, hogy sikerült vitát indítani arról, hogy az egyes elemek mekkora befolyással legyenek a Forma-1 egészére. Egyáltalán nem arról van szó, hogy frusztrált vagyok, tényleg nem vagyok. Bahreinben jó versenyem volt, a 22. helyről a tizedik lettem, ami egy pozitív eredmény. Szóval nem rólam van szó, egy általános párbeszédet akartam indítani.”