Nico Rosberg a Mercedes számára felejthetetlen győzelmet aratott Sanghajban, gyári alakulatként 1955 után nyertek újra futamot a németek. Kínában nem látszott, hogy a Mercedes gumigondokkal küszködne, igaz viszont, hogy az időjárás a csapat kezére játszott. Emiatt mindenki óvatosan várja Bahreint.

“A kínai verseny mindenkinek nagy lökést ad, mindent meg fogunk tenni azért, hogy megismételjük ezt a teljesítményt a következő versenyeken” – nyilatkozta Michael Schumacher. “Ez a szezon már bizonyította ugyanakkor, hogy senki, semmit nem vehet biztosra, három versenyen három győztes volt, ami jól mutatja, hogy idén mennyire szoros a mezőny. Jó látni, hogy egyre inkább képesek vagyunk elöl harcolni, megpróbáljuk átmenteni a remek kínai tempónkat Bahreinre is.”

Nico Rosbergnek szép emlékei vannak a bahreini pályáról. “Megnyertem itt a Forma-3-as Makaó-Bahrein-kupát, a GP2-es bajnokságot, F1-es debütálásomon pedig hetedik lettem, a verseny leggyorsabb körével” – mondta Rosberg. “Nagyon kedvelem a pályát. Alacsony leszorítóerejű sok nagy fékezéssel és néhány gyorsabb kanyarral. A vonalvezetés egyértelműen kedvez az autónknak, de nagy kihívást jelent számunkra, hogy ismét jól bánjunk a gumikkal és megtaláljuk a helyes beállításokat, mert a hőmérséklet sokkal magasabb lesz, mint Kínában volt.”

Ross Brawn csapatfőnök szerint a Mercedes keményen dolgozott azért, hogy elhárítsa az első két versenyen tapasztalt gumiproblémákat. “Világos, hogy a Pirelli gumik optimális működési tartományának megtalálása a kulcs a teljesítményünkhöz és ahhoz, hogy a mezőny elején legyünk” – így Brawn. “A bahreini hőmérséklet és pályaviszonyok teljesen eltérőek lesznek a sanghajitól, de keményen fogunk dolgozni, hogy kihozzuk a maximumot a W03-asból és legyen egy újabb erős hétvégénk.”