Az Atech CRS GP ma délután bejelentette, hogy a 2012-es idényben az amerikai Ethan Ringel mellett korábban a Brit Formula Renault-bajnokságban már velük dolgozó Kiss Pál Tamást indítja a GP3 sorozatban.

A miskolci pilóta 2009-ben és 2010-ben volt az Atech versenyzője, első Formula Renault-s évében 17-szer szerzett pontot a 20 fordulós szériában, második szezonjában pedig három győzelemmel és nyolc dobogós helyezéssel végig bajnoki esélyes volt, végül harmadikként zárt.

Tamás 2011-ben a GP3-ba lépett át, a Tech 1 csapat színeiben egy futamgyőzelmet és három másik pontszerzést könyvelhetett el újoncként.

“Nagy örömmel térek vissza a jól ismert csapathoz, szívesen dolgozom majd azokkal, akikkel már 2009-10-ben olyan jó kapcsolatot építettem. A tavalyi jó idény után jó újra az Atechnél, a tavaly év végi és az idei spanyolországi téli tesztek után bizakdó vagyok a 2012-es idényt illetően” – mondta a 21 éves versenyző.

“Természetesen mindig előnyösebb egy második szezonban is maradni a csapattal, azonban az Atechet jól ismerem, jól tudunk együtt dolgozni és kiváló a kapcsolatom a mérnökömmel, Mick Cookkal. Biztos vagyok benne, hogy ha folytatjuk a kemény munkát, akkor jó eséllyel indulunk majd a bajnoki címért” – tette hozzá.

A csapatfőnök, David Hayle szintén kiemelte, hogy Kiss Pállal már jól ismerik egymást, így a munka eredményes lehet. “Komolyan hiszem, hogy idén nagy esélyünk lehet a GP3-as bajnoki címre, és úgy gondolom, hogy Tamás sokat segíthet majd az újoncunknak, Ethan Ringelnek is” – szögezte le az angol.