Miután az F1-ben nem kapott szerződést 2012-re, a veterán Rubens Barrichello elfogadta honfitársa és barátja, Tony Kanaan meghívását és február elején részt vett egy IndyCar-teszten a KV Racing-csapatnál. Az első alkalom olyan jól sikerült, hogy a brazilt újabb tesztre invitálták és nem titok, hogy az egész éves versenyzői szerződésen dolgoznak a felek.

Barrichello múlt szombaton és vasárnap vezetett újra, ezúttal a kaliforniai Infineon pályán, ahol egyébként az IndyCarban szokatlanul több mint 1500 néző is figyelte a tesztet.

“Tetszik az Infineon, nagyszerű pálya. Hullámzóbb és nehezebb, mint vártam. Hasonlít az olyan európai pályákra, mint Spa és Donnington. Tudom, hol kell fékezni, de azt nem, hogy hol is kell fordulni a vak kanyarokban” – mondta a 39 éves versenyző.

“Az IndyCar-autó nehezebb az F1-eseknél, de ott van a turbó és a karbonfékek, amik nagyon jók, az F1-es fékekhez mérhetők, de nincs kormányszervó. Pár kör azért kell a hozzászokáshoz” – magyarázta, amikor arra kérték, hogy hasonlítsa össze az autókat.

Barrichello összesen 94 kört teljesített a teszten és elégedett volt a hétvégével.

“Megint csak nagyon örülök, hogy a visszajelzéseimmel segíthettem a csapatot. Nagyszerű volt az Infineon pályát megismerni, nehéz megtanulni, de sokat jelent majd, ha minden összeáll és a KV Racinggel indulok az IndyCarban idén. Délután Tony ült az autóban, nagyszerű a ‘testvéremmel’ dolgozni, aki nagyon szeretne itt látni a szériában.”

Ha minden jól megy, a szponzorokkal is sikerül megegyezni, akkor Barrichello és a KV már a héten bejelentheti a szerződést.

Az IndyCar 2012-es idénye a március 25-ei St. Petersburg-i futammal indul.

Barrichello az Infineonon