A McLaren igen komolyan veszi a fiatal tehetségek felkutatását és nevelését, hiszen bármikor ráakadhatnak az új Lewis Hamiltonra. A holland Nyck de Vries, a brit Oliver Rowland, Oliver Turvey és a dán Kevin Magnussen mellé most újabb ifjoncot igazolt a wokingi alakulat.

Az új fiatal az 1984-es ralivilágbajnok Stig Blomqvist fia, Tom. A 18 éves pilóta az elmúlt pár évben előbb a svéd majd a brit Formula Renault-bajnokságokban indult, tavaly a német Forma-3-as bajnokságban szerepelt.

“Borzasztóan örülök, hogy ilyen lehetőséget kaptam a McLarentől. Minden egyes kategóriaváltással egyre élesebb a verseny, ez a támogatás pedig jócskán ad majd erőt és önbizalmat” – mondta Blomqvist.

“Tom mostantól a McLaren utánpótlásprogramjának tagja. A pilóták értékének végső fokmérője a pályán elért eredmény, ő pedig máris bizonyította a benne rejlő potenciált. Formula Renault-bajnokként Lewis Hamilton nyomdokain jár, aki ezt a mérföldkövet követően három évvel később már Forma-1-ben mutatkozhatott be a McLarennél. Tehát nagy érdeklődéssel figyeljük Tom fejlődését is” – magyarázta a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.