A Force India ötéves szolgála után nem hosszabbított szerződést Adrian Sutillal, helyette a 2011-ben tartalékosként alkalmazott Nico Hülkenberget tette Paul di Resta csapattársává 2012-re.

A 2010-ben a Williamsnél bemutatkozott német nem kapott újabb szerződést a grove-i alakulattól , így tavaly kispadozott és a pénteki edzéseken vezetett a silverstone-i csapatnál. A tehetsége nem kétséges, de semmiképp sem lesz könnyű dolga idén, hiszen a szintén nagy ígéretként számon tartott és immár sorozatban második évét kezdő di Restával szemben kell helytállnia.

Úgy tűnik, a Force India is “csak” kivárásra játszik, ugyanis Hülkenberg egy friss interjúban elárulta, hogy csak az idei év áll számára rendelkezésre a bizonyításhoz.

“A célom az, hogy megalapozzam a Forma-1-es helyemet. 2013-ra is versenyzői állást szeretnék megint” – mondta a német Sky Sports Newsnak a 24 éves versenyző.

Hülkenberg azt sem titkolja, hogy az elején nem lesz könnyű dolga a tavalyi kihagyás miatt: “Lehet, hogy le kell majd ráznom magamról egy kis rozsdát, de nyugodt vagyok, készen várom az idényt.”