F1: Räikkönen rögtön gyors volt 2 A 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen a 2009-es Abu-Dzabi Nagydíj után tegnap újra Forma-1-es autót vezetett, a kétéves kihagyás után visszatérő pilóta hétfőn és ma egy tavalyelőtti Renault-val tesztel Valenciában.

Bár köridőket nem adtak ki, hiszen a Pirelli demógumijainak használata mellett azok nem mérvadóak, de a Lotus vezető pályamérnöke, Alan Permane csak dicsérni tudta a finnt az első nap után:

“Gyakorlatilag az első etaptól megvolt a tempója. Nehéz lenne megmondani, milyen időt is kellett volna futnia, de az biztos, hogy már az első nekifutásra gyors volt, a nap folyamán már nem is igen lett gyorsabb. Szerintem gyors is lesz, egyértelmű, hogy nagyon-nagyon tapasztalt pilóta. Teljesen világos volt, hogy egy korábbi világbajnokkal dolgozunk. Jó nap volt” – mondta a BBC-nek a szakember.

Permane Räikkönen állítólagos hallgatagságára is kitért: “Szerintem két arca van, az egyiket használja a sajtó felé. De (velünk) teljesen normális, örömmel beszélt annyit az autóról, amennyit csak kellett. Nagyon nyitott volt.”

A versenyző ma újabb napot tölt körözéssel Valenciában, mielőtt február 7-én 8-án vezetné a Lotus 2012-es új modelljét az első hivatalos téli teszten Jerezben.