Adrian Sutil súlyos testi sértési ügyének tárgyalását január 30-31-ére tűzték ki Münchenben, a német pilótának a tavalyi Kínai Nagydíjat követő estén egy szórakozóhelyen történt dulakodás miatt kell felelnie, amely során a Lotus-csapat egyik vezetője, Eric Lux szenvedett nyaki sérülést.

Az eset idején Sutil barátja, Lewis Hamilton is a bárban tartózkodott, ezért tanúként az ügyészség őt is beidézte, közölték még a múlt héten, hozzátéve, hogy a “megjelenése kötelező”.

Úgy tűnik azonban, hogy az angol mégsem lesz, ügyvédjén keresztül jelezte, hogy mclarenes szerződéses kötelezettségei miatt nem tud utazni. (A csapat február 1-jén mutatja be idei autóját, az MP4-27-es Wokingban.)

Hamilton jogi képviselője jelezte, hogy a versenyző egyébként még nem is kapta meg a hivatalos idézést, ennek ellenére azonban együtt kíván működni a bírósággal. Azt egyelőre nem tudni, hogy a tárgyalást a tanúvallomása nélkül is megtartják-e majd vagy inkább elnapolják olyan időpontra, amikor ő is meg tud jelenni.

A megvádolt Sutilra egyéves, felfüggesztett szabadságvesztést kért az ügyészség, de a pilóta menedzsere nemrég azt mondta, hogy ők felmentésben bíznak. A 2007 és 2011 között a Spyker/Force Indiánál versenyző német pillanatnyilag F1-es munka nélkül áll, de a 2012-es, valószínűleg kimaradó év után 2013-ban újra a száguldó cirkuszban akar szerepelni.