Míg 2010 az F1 történetének egyik legszorosabb és legtöbb esélyes bajnoki küzdelmét hozta, a végül győző Sebastian Vettel tavaly már ellentmondást nem tűrően dominált, a Red Bull és különösen a német gyakorlatilag érinthetetlen volt.

Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone a Salzburger Nachrichtennek nyilatkozva a 2012-es kilátásokról beszélt, a kérdésre, hogy a tavalyi év ismétlése várható-e, így felelt:

“Remélem, hogy nem! Persze a Red Bull most is ott lesz az élen. Jobban szeretném, ha a bajnoki küzdelem az utolsó pillanatig tartana, de a tévénézők úgyis inkább az izgalmas futamokkal törődnek és nem a bajnoksággal. Nem akarom, hogy a Red Bull ugyanúgy domináljon, de attól tartok ez lesz majd. Ezért is bízom Mark Webberben, idén talán már jobban megmutatja majd, mire is képes.”

A tavalyi győzelmeken nagyrészt a Red Bull és a McLaren osztozott (12-6 arányban), a Ferrari csak egyszer nyert. Ecclestone szeretné, ha idén színesebb lenne az eredménylista:

“Meg lennék lepve, ha a Mercedes idén sem nyerne futamot. Ami a Ferrarit illeti, nagyon remélem, hogy jelentősen javulnak majd! Alonso egy szupertehetség, tökéletes autót érdemelne.”