Jos Verstappen tavaly év végén azzal került be a hírekbe, hogy tiltott elektronikus segédeszközök használatával gyanúsította meg egykori csapattársát, Michael Schumachert. A holland pilótának most jutott eszébe, hogy a 90-es évek közepén, a benettonos időkben nem egyforma autóval versenyzett ő és a hétszeres világbajnok, bezzeg amikor mehetett a német kocsijával, akkor jól kiszereltek belőle minden kütyüt.

Verstappen most egy ronda üggyel téma ismét, hazájában letartóztatták, miután feladta magát egy cserbenhagyásos gázolást követően. Az áldozat Verstappen 24 éves exbarátnője volt, a gyanú szerint az expilóta szándékosan ütötte el. A nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, sajtójelentések szerint Verstappen már korábban is bántalmazta.

“Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyet csinált” – nyilatkozta a névtelenséget kért áldozat. “Azt hiszem, ideje lelépnem és elrejtőznöm, fogalmam sincs, mi lesz, ha kiengedik.” 2008-ban Verstappent három hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték egy bántalmazási ügyben, amelyben exfelesége is érintett volt.

Rájár a rúd az expilótákra: decemberben kétesztendős börtönbüntetést szabott ki egy finn bíróság Jyrki Järvilehtóra, aki erősen ittas állapotban halálos balesetet okozott. A 45 éves Järvilehto, aki JJ Lehto néven versenyzett az F1-ben, tavaly júniusban, Ekenäs környékén egy sportmotorcsónakkal mintegy 80 km/órás sebességgel száguldott egy olyan szűk csatornában, ahol a megengedett sebesség mindössze 5 km/óra volt.