Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója szerint Sebastian Vettel nagyon kevés hibát vétett a tavalyi szezonban, amelyet 11 győzelemmel és 15 pole pozícióval zárt. Newey úgy véli, hogy a sportág legfiatalabb kétszeres világbajnoka ebből a kevés hibából is tanulni akar és ki akarja javítani őket, hogy idén még erősebb legyen.

“Sebastian egy nagyon gyors felfogású, okos fiatalember, aki emellett nagyon eltökélt, érdeklődő és próbál mindent megérteni az autó és saját teljesítményével kapcsolatban” – mondta Newey. “Ha hibázik, és mivel ember, természetesen csinál ilyesmit, próbál tanulni belőle. Nagyon alaposan ki fogja elemezni a tavalyi évet és próbál tökéletesíteni rajta.”

“Montrealban Sebastian nagyon kétségbeesett volt, miután az utolsó körben verték meg egy olyan versenyen, amelyen egyébként végig dominált. Pedig mindannyian benne voltunk ebben, utólag verem a fejemet a falba, hogy nem fordítottunk elég figyelmet kritikus dolgokra. Például mondhattunk volna többet Jenson felzárkózási üteméről, de az ilyen apróságokból lehet tanulni és fejlődni.”

Newey szerint sem Vettelben, sem a Red Bullban nem csökkent a győzelmi éhség a két domináns szezont követően. “Még mindig nagy a vágy és az éhség a sikerre. És ez mindig így van: ha hetedik vagy, akkor arra áhítozol, hogy feljebb kerülj. Ami a vicces, hogy saját tapasztalatom alapján nem érzem úgy, hogy valamit másképp csinálok akkor, amikor jól megy a csapatnak, mint amikor nem.”