Sebastian Vettel óriási fölénnyel nyerte az idei világbajnokságot, legközelebbi riválisa 122 pontra volt tőle. A német pilóta a következő idényre is szeretné átmenteni új formáját, alig várja, hogy megpillantsa azt a versenyautót, amely ehhez hozzásegítheti.

“Mindannyian nagyon kíváncsiak vagyunk az autóra” – mondta Vettel a BBC-nek. “Együtt figyeljük, ahogy megkérkezik. Olyan ez, mint amikor egy gyerek születik: én ugyan nem vagyok apa, de sokan mondták nekem, milyen érzés.”

Vettel a karácsonyi ünnepeket feltöltődésre használja, pihen egyet a hosszú idény után. “Nincs túl sok holtidő, úgyhogy nagyon fontos kikapcsolni kicsit, lehiggadni és feltölteni az akkumulátorokat. Az F1-et nem kell elfelejteni, csak a vele járó stresszt egy kicsit.”

“Jövőre minden a nulláról kezdődik újra, mindannyian egyforma eséllyel indulunk. Alig várom a versengést! Mindenki nagyon elégedett az idei évvel, nem lenne helyénvaló, ha ennél sokkal többet kérnénk. Fantasztikus lenne, ha megismételnénk 2011-et és itt-ott javítanánk.”