Miután a Williams 2010 végén az újoncéve után ejtette, Nico Hülkenberg 2011-re kénytelen volt beérni a Force India tartalékosi szerepével, az autót csak a péntek délelőtti edzéseken vezethette. A türelem azonban meghozta a jutalmát, ugyanis a német 2012-re megkapta Adrian Sutil helyét, újra versenyezni fog.

“Igen, megkönnyebbülés volt a hír. Amíg nem tudatják az emberrel, hogy tényleg biztos a jövője, addig mindig van egy kis enyhe feszültség. Fantasztikus érzés volt, amikor hirtelen elszállt ez a nyomás” – mondta a 2009-es GP2-bajnok az F1 hivatalos oldalának nyilatkozva.

“Persze én egy kicsit korábban megtudtam, mint a nagyközönség, és már az idény közepén is voltak biztató jelek. Mindig pozitív visszajelzéseket kaptam a csapattól, ezért végig optimista voltam, hogy 2012-ben visszatérhetek és nem maradok továbbra is csak harmadik ember” – tette hozzá.

Hülkenberg ezzel együtt a 2011-ben tartalékosként eltöltött évét sem bánja, úgy gondolja, hogy segített neki formában maradni.

“Természetesen nem versenyeztem, de legalább formában tartott. Bár edzésenként nem nagyon mentem többet 20 körnél, mindig sikerült nagyon gyorsan alkalmazkodnom, még magamat is megleptem vele. A jövő év elején persze kell majd egy kis idő, hogy visszatérjek a 2010 végi szintemre, de bízom benne, hogy a csapat segítségével ez gyorsan megy majd!”

A német csapattársa a Force Indiánál az idén bemutatkozott skót Paul di Resta lesz, azaz a két, egy-egyéves tapasztalattal rendelkező ifjonc csatája igazán izgalmasnak ígérkezik, nem kétséges, hogy mindketten meg akarják majd mutatni, hogy jobbak a másiknál.