Egy év szünet után jövőre ismét versenyeken bizonyíthat Nico Hülkenberg, a német tartalékosból főállású pilótává lép előre a Force Indiánál. A Motorsport-Total exkluzív beszámolója szerint a szerződést kedden írták alá, Hülkenberg egy évre kötelezte el magát, további egy esztendőre szóló opcióval.

Hivatalosan senki nem erősítette meg a hírt. “Nico és én úgy döntöttünk, hogy a pilótakérdést semmilyen módon nem kommentáljuk, amíg a csapat nem tesz közzé hivatalos közleményt” – fogalmazott Hülkenberg menedzsere, Timo Gaans. Az óvatoskodás oka, hogy Vijay Mallya csapatfőnök korábban többször kijelentette, hogy a Force India csak decemberben dönt jövő évi felállásáról, ezt pedig nem akarja visszavonni.

A kulisszák mögött ugyanakkor már minden rendeződött, a hírek szerint Paul di Restával is, aki nem csupán mercedeses hátterének, hanem idei teljesítményének is köszönheti maradását. Csomagolnia tehát Adrian Sutilnak kell, bár Manfred Zimmermann menedzser szerint erről szó sincs.

“Ez nem igaz” – kommentált Zimmermann. “A csapat tegnap értesített, hogy csak pletykáról van szó, mely nem felel meg a valóságnak. Tárgyalásban állunk a Force Indiával, amíg az egyeztetések nem zárultak le, nem tudok mit mondani. Biztos ugyanakkor, hogy nem várunk december 15-ig.” Sutilnak jó esélye van arra, hogy a Williamsnél folytathatja pályafutását, ahol valószínűleg Rubens Barrichello helyére kerül.