A német Auto Bild sport arról ír, hogy a Ferrari utánpótlás-programjának tagja, a francia Jules Bianchi 2012-ben a Force Indiához kerülhet tartalékosként.

A 22 éves nizzai születésű versenyző két éve a maranellói csapat tagja tesztpilótaként és bár korábban nagy ígéretnek tűnt, az elmúlt két GP2-es szezon nem sikerült túl meggyőzően számára – igaz, a legutóbbi Ferrari-tesztjén, szeptemberben gyorsabb volt a Saubernél első évét töltő Sergio Pereznél.

Nem titok, hogy a Ferrari 2013-ban egy fiatal pilótára szeretné cserélni Felipe Massát, és bár egyelőre Perez tűnik erre esélyesebbnek, ha Bianchi jövőre pénteki tesztpilótaként elég tapasztalatot gyűjt és megfelelően szerepel a Force Indiánál, talán őt is megfontolják a szerepre. Az ügy pikantériája egyébként, hogy a franciát ugyanaz a Nicolas Todt menedzseli, aki Massa karrierjét is egyengeti.

Bianchi Force Indiához való igazolása rossz hír lehet Adrian Sutil számára, az ugyanis szinte garantált, hogy ezzel együtt a mostani tartalékost, Nico Hülkenberget sem ejtik, hanem éppen versenyzővé léptetik elő, az idén bemutatkozott, a motorszállító Mercedes támogatását élvező Paul di Restát pedig nem fogják elküldeni, így az “öreg” németnek kell távoznia.

A Force India főnöke, Vijay Mallya számtalan alkalommal hangsúlyozta már idén, hogy a 2012-es pilótafelállásáról decemberben határoznak csak hivatalosan.