Sebastian Vettel idei év eleji menetelése kapcsán sokan elkezdték pedzegetni, hogy a fiatal német Michael Schumacheréhez hasonló domináns korszakot indíthat és egy napon a hétszeres bajnok eredményeit is túlszárnyalhatja. A 42 éves élő legenda még maga sem tartja ezt kizártnak.

Schumacher 30 éves korában kétszeres bajnok volt, 33 futamgyőzelmet és 20 pole-t tudhatott magáénak. A 30. születésnapját a mai napon ünneplő Fernando Alonso jelenleg szintén két címmel, 27 győzelemmel és 20 pole-lal áll, de míg Schumi később további öt bajnokságot, 58 futamgyőzelmet és 48 pole-t gyűjtött, a spanyol nem hiszi, hogy erre képes lehet valaki megint.

“Sosem gondoltam volna, hogy 30 éves koromra kétszeres bajnok leszek, mert tényleg jól tudom, milyen nehéz nyerni a Forma-1-ben, milyen nehéz elérni a sikert. Nagyon szerencsésnek mondhatom magam a két győzelmemmel, és pillanatnyilag nem is gondolok arra, hetet nyerjek 42 vagy 43 éves koromra, vagy mennyi is Schumacher” – mondta.

“Az F1-ben manapság annyira kiélezett a verseny, nehéz lenne újra egy olyan domináns korszakot vinni, mint a Ferrarinak volt Michaellel, szóval a hét bajnoki cím még hosszú, hosszú évekig rekord marad.”

Arról, hogy az eddigi két címe mellé jön-e majd legalább egy harmadik, a spanyol már sokkal bizakodóbban beszélt, azt mondja, így sem sokkal maradt le arról, hogy már négynél járjon.

“2007-ben is volt esélyem a McLarennel, egy ponttal maradtam le. Tavaly is esélyes voltam, csak az utolsó futamon, Abu-Dzabiban buktam el. Szóval négyszer voltam harcban a bajnoki címért, kétszer sikerült, kétszer nem, ez rendben van. Ha 1:3 lenne, az már kevésbé lenne jó. Ha valamikor adódik egy ötödik alkalom is, majd meglátjuk, sikerül-e megint nyernem.”