30. születésnap, 30. Ferrari-futam

30. születésnap, 30. Ferrari-futam

Fernando Alonso két remek edzést zárt: a Ferrari pilótája 2. lett a péntek délutáni szabadedzésen, mindössze 0,241 másodperccel  elmaradva a mclarenes Lewis Hamilton mögött. A Ferrari a tréning után 16 óra 35-re hirdette meg a spanyol sajtótájékoztatóját, előbb az olasz, majd a spanyol, végül az angol nyelvű újságírók számára.

Az első ötperces ciklus letelte után valaki áttörte magát az újságírók és operatőrök sorfalán: Bernie Ecclestone volt az, aki azért vágott közbe, hogy boldog születésnapot kívánjon a spanyolnak. Alonso azonban magához ragadta a mikrofonját, és a Ferrari sajtófőnökét, Luca Colajannit idézve azt mondta Bernie-nek: “Elnézést, csak a spanyol média [kérdezhet]!”

Fernando azért nagyra értékelte az F1 urának jókívánságait. A 30. születésnapját ma ünneplő, ráadásul 30. ferraris versenyére készülő autós elmondta: “Szép szám a harmincas, az egyik szerencseszámom, de igazából a mai nap semmivel sem másabb az életemben, mint a tegnapi, vagy a tegnapelőtti volt. Remélem, ehhez méltó eredménnyel zárom majd a versenyt vasárnap!”

A spanyol pilóta egyébként – pécsi kollégánknak, az F1-es könyveiről is ismert Méhes Károlynak köszönhetően – egy Alonso-portrét ábrázoló műtárgyat is kapott emlékbe a 30. születésnapjára, amelyet a fiatal magyar festő- és szobrászművész, Szabó Andrea Cecília készített.